Sähköposti matkapuhelimessa

Yksinkertaiset ja älykkäät puhelimet, kellot ja tabletit senioreille!

5

Sähköposti

Kun älypuhelimessasi on sähköposti, voit helposti lähettää viestejä, valokuvia ja vastaanottaa uutiskirjeitä, tarjouksia ja laskuja – silloinkin kun sinulla ei ole pääsyä tietokoneeseen tai olet matkalla. Useimmat sähköpostitilit ovat täysin ilmaisia. Sähköpostin käyttö on myös hyvä vaihtoehto ympäristön kannalta.

Gmail-sähköpostitili

Kun käynnistät uuden Doro-älypuhelimesi ensimmäisen kerran, sinua pyydetään luomaan Gmail-tili tai lisäämään olemassa oleva Gmail-osoitteesi puhelimeen. Gmail on ilmainen Google-sähköpostitili, joka yhdistää sinut kaikkeen, mitä teet älypuhelimellasi (esimerkiksi Google-kalenteriin, yhteystietoihin ja sovelluksiin). Voit käyttää sitä myös pääasiallisena sähköpostiosoitteenasi. Jos sinulla kuitenkin on jo entuudestaan sähköpostiosoite, voit toki käyttää sitä jatkossakin viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Tällöin Gmail-tilisi on käytössäsi vain liittääksesi puhelimesi Google-sovelluksiin.

Jos sinulla ei vielä ole Gmail-tiliä, voit luoda sen täällä.

Muut sähköpostiosoitteet

Voit lisätä Doro-älypuhelimeesi myös jonkun muun käyttämäsi sähköpostiosoitteen (esimerkiksi Hotmailin, Outlookin, Yahoon tms.). Sähköpostipalveluntarjoajan verkkosivuilla on yleensä hyvät ohjeet sähköpostitilin lisäämisestä Doro-puhelimeen. Etsi sivustolta ohjeet sähköpostin lisäämisestä Android-laitteelle.

Muista tämä!

Valitettavasti sähköpostiin saattaa välillä tulla roskapostia. Ne ovat yrityksiltä tai yksityishenkilöiltä tulevia viestejä, joilla on usein kaupallinen tarkoitus. Yksi vinkki on merkitä ne roskapostiksi, jolloin ne eivät tule sähköpostisi saapuneet-kansioon. Muista, että tuntemattomalta lähettäjältä tulevia sähköposteja ei välttämättä kannata avata. Ne saattavat nimittäin sisältää viruksia ja vakoiluohjelmia, jotka vahingoittavat matkapuhelintasi tai  tietokonettasi. Haittaohjelmilla voi olla myös pääsy henkilökohtaisiin tietoihisi, kuten salasanoihin ja tilitietoihin. Pidä tämä mielessäsi, niin voit huoletta surffailla netissä ja hyödyntää matkapuhelimesi sähköpostia.

Näin kirjaudut Gmail-tilillesi Doro-puhelimella

• Paina ”Näytä”
  • Paina "Oma sähköpostiosoitteesi"
  • Paina "Haluan" oikeassa yläkulmassa
  • Valitse "Hallinnoi tilejä"
  • Valitse ”Lisää tili”
  • Kirjoita sähköpostiosoitteesi ”Sähköpostisosoite”-kenttään.
  • Saat vaihtoehdon "Jos haluat lisätä Gmail-osoitteen, sinun on rekisteröitävä Google-tili laitteellesi". Valitse "OK"
  • Kirjoita Gmail-osoitteesi ”Sähköposti tai puhelinnumero” -kenttään ja paina ”Seuraava”
  • Kirjoita Gmail-salasanasi ja paina ”Seuraava”
  • Hyväksy käyttö- ja tietoturvaehdot
  • Seuraavaksi Gmail pyytää lupaa lähettää, poistaa ja hallita sähköpostia. Valitse "Salli" ja jatka eteenpäin.
  • Valitse tilin asetukset ja synkronointinopeus (suositeltu tahti on joka 15. minuutti) ja paina "OK".
  • Nimeä tili ja valitse, mitkä nimet näkyvät vastaanottajan postilaatikossa, kun lähetät sähköpostia. Paina "OK".
  • Onneksi olkoon! Nyt olet lisännyt sähkpostitilin Doro-puhelimeesi. Poistu painamalla "OK".