2

Smarta funktioner

Vet du att du bär runt på både miniräknare och ficklampa i din smartphone? Det finns ett flertal appar och genvägar som kan underlätta i vardagen. Det bästa är att du alltid har dem med dig!

Ficklampa

Ja, det finns faktiskt en sådan på de flesta smartphones idag. Det är samma lampa som används när du tar bilder i dunkel belysning och blixten går på. Perfekt om du snabbt behöver se bättre men inte vill rota fram en vanlig ficklampa.

Kalender

Läkarbesök, fika med barnbarnen eller något annat du inte vill missa? Med din smartphone behöver du inte längre ha hela ditt schema i huvudet eller ha stenkoll på din fickalmanacka. Du kan enkelt planera in en händelse i kalendern och du kan välja själv hur lång tid före händelsen du vill bli påmind.

Kalkylator

Glöm huvudräkning och till och med en traditionell miniräknare! Du kan enkelt använda din smartphone även till detta då de flesta smartphones har en miniräknare inbyggd i sig! Knappa in det du vill räkna ut, var du än befinner dig.

Anteckningsbok

Det finns en liten anteckningsbok inbyggd i din smartphone. Den kan du använda till att skriva inköpslistan eller andra saker du vill komma ihåg.

Ljud

Du kan enkelt justera volymen på din mobil med hjälp av volymknapparna på sidan av telefonen. Vill du ställa in ljud mer specifikt går du in i inställningar. Där kan du välja bland olika melodier att ha som ringsignal eller meddelandesignal. Du kan även ställa in om du vill att mobilen ska vibrera när du har den på ljudlös.

Flygplansläge

Det kan störa elektroniken på flygplanet att man har telefonen på under en flygning. Det finns dock ett sätt att stänga av dessa störande funktioner utan att ha telefonen helt avstängd. Detta kallas flygplansläge. Det aktiverar du genom att trycka på knappen på mobilens högersida och sen välja flygplansläge. På vissa flyg erbjuds gratis wifi ombord, vilket innebär att du kan surfa i luften. Det går nämligen fortfarande att surfa via wifi när flygplansläget är på förutsatt att du aktiverat WiFi igen under inställningar.